Duurzamer eten en koken - hoe doe je dat?

Eten is belangrijk en de eerste levensbehoefte. Maar het kan milieuvriendelijker. Toch zit er heel veel bij dat niet duurzaam is.  Zo kan jij duurzamer eten én koken:

 

  • Doe bewust boodschappen. Plan voor de hele week in wat je wilt gaan eten, dan hoef je niks weg te gooien.
  • Doe tijdens het koken de deksel op de pan. Hierdoor ontsnapt er geen warmte en is er minder energie nodig om het eten te bereiden.
  • Gebruik meer glas in plaats van plastic verpakkingen.
  • Koop lokale producten. Dat zorgt voor minder transport en uitstoot.
  • Stap over op papieren, glazen of metalen rietjes.
  • Heb je wat ruimte in je tuin? Begin een moestuin en verbouw zelf je groenten en fruit.
  • Vlees en vis is lekker, maar een dagje minder per week is echt beter.
  • Koop biologisch.

Meer tips en weetjes