Hoeveel warmte gooi jij het raam uit?

Is het bij uw ramen altijd koud? De overstap naar triple of HR++ glas is dan de optie voor u! HR++ en triple glas houdt niet alleen de kou buiten, maar zorgt ook voor minder geluidsoverlast vanuit buiten. Maar de keuze moet natuurlijk wel goed gemaakt worden. Wat zijn de kosten? Wat bespaar ik op? En tot slot, welk soort glas kies ik?

Wat is Triple & HR++ glas?

Het kan zo zijn dat u nog nooit gehoord heeft van de termen HR++ & Triple glas. Daarom zal ik het zo goed mogelijk proberen uit te leggen. In principe spreekt triple glas voor zich. Triple glas zijn eigenlijk 3 platen glas met daartussen een isolerende gas en coating. Dit zorgt ervoor dat het heel goed isoleert. HR++ is op het eerste oog heel erg gelijkwaardig aan dubbel glas. HR++ bestaat uit 2 glasplaten met daarin ook een isolerende gas en coating.

Wat voor glas heb ik?

Om te gaan kijken naar nieuwe opties voor ramen die isoleren, is het handig om te weten wat voor glas u momenteel al bezit. Dit is namelijk van belang wanneer je het wilt kunnen vergelijken met de ‘betere’ opties en wie weet heeft u al HR++ of Triple glas, maar is hier iets niet goed mee.

Enkel glas is over het algemeen super makkelijk te herkennen, want je ziet letterlijk 1 glasplaat. Wanneer men spreekt over dubbel glas, zie je bij het kozijn een strip tussen de 2 platen in zitten. Het herkennen van HR++ glas is ook niet moeilijk. Ziet u op de aluminium strip tussen de 2 glasplaten in een code met HR staan? Dan is het HR++ glas. Staat dit er niet? Dan is de kans aannemelijk dat u normaal dubbel glas heeft.

 
Subsidies

Het aanschaffen van isolerend glas hoeft niet duur te zijn. Momenteel is er een landelijke subsidie voor isolatie, als u naast uw ramen ook een andere vorm van isolatie implementeert in uw huis. Dit moeten er dus 2 of meer zijn. Denk hierin dus aan bijvoorbeeld: Nieuwe ramen, dakisolatie en/of de buitenmuren. Ook mag u 1 isolatiemaatregel combineren met een andere vorm van isolatie, zoals bijvoorbeeld een warmtepomp. Aan de hand van deze subsidie kunt u ongeveer 30 procent van de kosten terugkrijgen!

Handig is om te weten, is dat als je triple glas aanschaft, je dit moet combineren met een isolerend kozijn om te voldoen aan de eisen van de subsidie. Echter is de subsidie voor triple glas met een nieuw kozijn 3x hoger dan die voor HR++ glas. Door dit verschil is er vrijwel geen prijsverschil meer met HR++ glas.

Voordelen isolerend glas

We hebben natuurlijk uitgelegd wat isolerend glas is en wat de beste manieren zijn om het aan te schaffen, maar wat zijn nou precies de voordelen ervan en waarom zou je het moeten aanschaffen?

  1. Vrij simpel en voor de hand liggend, maar het houdt de kou buiten en de warmte binnen!
  2. Het bespaard u geld aan de energierekening! Zolang dat de warmte binnen blijft, hoeft u de verwarming niet continu aan te hebben staan. 
  3. Het glas condenseert niet! Omdat het bestaat uit meer dan 1 glasplaat, zal het glas nooit condenseren.
  4. Minder last van lawaai van buiten. Dikker glas houdt ook geluid tegen.
  5. Inbraakwerend. Hoe dikker uw glas, hoe minder makkelijk het zal breken wanneer iemand uw raam wilt intikken.
  6. Verhoogde waarde van uw woning. Investeren in isolerend glas in uw woning is altijd positief en zal de waarde van uw woning ook opkrikken.

Isoleer je huis en bespaar tot honderden euro's per maand!

De energietarieven zijn historisch hoog. De snelste en goedkoopste oplossing om flink te besparen op de energiekosten is om je woning beter te isoleren. Denk dan vooral aan isolatie onder de vloer, in de kruipruimtes, tussen de spouwmuur (het gedeelte tussen je buiten en binnenmuur) en dakisolatie. Als je dat allemaal goed hebt geïsoleerd, dan kan je honderden euro’s per maand besparen op je energierekening. Als je echt wilt besparen op je energierekening dan is isoleren de beste en snelste optie. Via Duurzaamheidcentraal kan je een vrijblijvende prijsberekening doen voor vloer, spouwmuur en dakisolatie. Je ontvangt dan van een erkend isolatiebedrijf die bij jouw in de buurt actief is, een vrijblijvende prijsopgave. Wij hebben de beste leveranciers al voor je uitgezocht. Dat hoef je dus zelf al niet meer te doen.

Lees meer

Hoeveel bespaar je met een warmtepomp?

Een warmtepomp is een duurzame oplossing voor de verwarming van je huis én de voorziening van warm water. Hij werkt samen met de cv-ketel en er wordt geen gebruik gemaakt van gas, omdat een warmtepomp op stroom werkt. Hierdoor verbruik je bijvoorbeeld met een hybride warmtepomp ongeveer 60% minder aardgas. Maar hoe werkt een warmtepomp nu precies en wat bespaar je ermee?

Lees meer

Bespaar honderden euro’s per maand met zonnepanelen!

Met de hoge energieprijzen is besparen op energie belangrijker dan ooit! Dit is dan ook een heel goed moment om zonnepanelen op je dak laten installeren. Het kan je honderden euro’s per maand opleveren.

Lees meer