1259

Tips om geld en energie te besparen

Om geld en energie te besparen zit de kans groot in dat u een aantal dingen in uw leefomgeving of zelfs uw manier van leven zult moeten gaan aanpassen. Wilt u heel graag, maar weet u niet zo goed waar u moet beginnen? Dan hebben wij gelukkig een aantal tips voor u die hierbij zouden moeten helpen!

1 . Vervang uw lampen voor led lampen
Over het algemeen gebruiken led lampen minder stroom dan zijn voorgangers. Zo verbruikt een led lamp 90% minder stroom dan een gloeilamp en 75% minder dan een halogeenlamp.

Vindt u het te duur om al uw lampen in een keer te vervangen? Geen probleem! Zorg er alleen wel voor dat u eerst de meest gebruikte lampen vervangt om zo efficiënt mogelijk te zijn.

Daarnaast gaat een led lamp ook meer dan 10 keer zo lang mee. Voordelen van led lampen zijn dus:

Lange levensduur

Verbruikt minder stroom

Beter voor het milieu

Vaak ook in te stellen met een telefoon

 

2 . Hang uw was op
Veel Nederlandse huishoudens zijn in het bezit van een droger om hun was mee te drogen. Wat men vaak vergeten, is dat een droger een monster is voor uw energierekening. Daarom is het voor u voordeliger om deze zo min mogelijk te gebruiken en het meeste van uw wasgoed, op een wasrek te laten drogen.

Hier zijn een aantal opties:

Probeer uw was in de zomer buiten te drogen in de zon! Let alleen wel goed op het weerbericht voor de dag.

Kleinere kledingstukken zoals ondergoed en sokken kunt u in sommige gevallen laten drogen op uw verwarming.

Heeft u ruimte tekort? Koop een wasrek dat makkelijk in te klappen is of kies voor een wasrek die je ergens aan kan hangen zoals een deur of balustrade.

 
3 . Let op uw douche tijd
De douche! Voor sommige de meest geweldige plek op aarde. Probleem is altijd dat we ons niet meer bewust zijn van de tijd en er soms te lang onder blijven staan.. Om uw rekening omlaag te krijgen zult u dus echt moeten inkorten op de tijd onder de douche. Ik kan een aantal dingen opnoemen, maar eigenlijk komt het allemaal uit op 1 factor die alle tips ondersteunt.

Let op de tijd! Zet een timer op uw telefoon van 5 minuten. Zet muziek aan en stap na 2 liedjes de douche uit. Kijk een YouTube video van ongeveer 5 minuten, noem het allemaal maar op. Er zijn zoveel opties.

 
4 . Gebruik uw verwarming minder
Het is ook geen geheim dat onze grote vriend, de verwarming een lastpak kan zijn voor uw energierekening. Deze tip gaan de koukleumen onder ons niet leuk vinden, maar het is eigenlijk heel erg vanzelfsprekend. Gebruik uw verwarming minder en wanneer u de verwarming aanzet, zet deze dan niet hoger dan 20 of 21 graden.

Er zijn een aantal alternatieven om vervolgens niet in de kou te zitten. Kleed je warm aan of pak een dekentje wanneer u lekker op de bank wilt liggen. Als het een mooie dag is met lekker warm weer, doe dan zeker alle gordijnen open en laat de zon uw woning lekker verwarmen!

 

5 . Zet uw verwarming lager in de nacht
Als vervolg op tip 4 is deze natuurlijk overduidelijk. Op het moment dat u naar bed gaat kunt u uw verwarming het beste instellen op 16 graden en bij vloerverwarming rond de 19 graden. Dit is dan echt om in uitzonderlijke gevallen het huis warm te houden op de koude dagen.

 

6 . Vaker met de hand wassen
De vaatwasser is natuurlijk een van de beste apparaten die u kunt bezitten in uw huishouden. Echter is het wel een stroomvretend apparaat. Daarom hebben wij een aantal tips voor u bij elkaar gehaald:

Zet de vaatwasser pas aan wanneer hij helemaal vol is.

Zet de vaatwasser op de eco stand mits uw vaatwasser dit heeft.

Was kleine aantallen aan vieze borden etc. met de hand af.

Meer tips en weetjes