Besparen met zuinige lampen

Energie besparen kan natuurlijk op meerdere manieren. Zo kunt u uw isolatie verbeteren of stroomvretende apparaten minder gebruiken. Een vorm van energie besparen waar niet veel mensen over nadenken, is het veranderen van lampen! Dit is omdat de veel gebruikte gloeilampen veel meer stroom verbruiken dan ledlampen. Een ledlamp verbruikt ongeveer 90 procent minder stroom dan een gloeilamp! Door het lage energieverbruik komt er nog een voordeel bij! Namelijk de levensduur van de lamp.

Tips die u gaan helpen te besparen op uw verlichting

  1. Vervang alle veel gebruikte lampen met led lampen. Hier zult u het meeste van merken.
  2. Laat uw verlichting niet onnodig aan wanneer u bijvoorbeeld de kamer of het huis verlaat. Dit geldt voor alle soorten lampen.
  3. Probeer overdag het meeste gebruik te maken van daglicht. Open uw gordijnen en laat het licht naar binnen vallen.

 
Led verlichting is goedkoper!

Oke dus u heeft besloten over te stappen naar led verlichting, wat nu? Op eerste gezicht ziet u dat de prijs van ledlampen duurder zijn dan gloeilampen. Dit klopt inderdaad, maar zodra er rekening gehouden wordt met het stroomverbruik en de levensduur van de ledlampen, komt u al snel tot de conclusie dat het u op de lange termijn geld zal besparen. Ledlampen hebben bijvoorbeeld een levensduur van 15.000 branduren en een reguliere gloeilamp gaat maar mee voor 1.000 branduren. Ook bespaart u flink op de elektriciteitskosten zoals hierboven vermeldt werd. 

Het aanschaffen van ledlampen kan dus op eerste gezicht lijken op een grote investering, maar zodra er gekeken wordt naar de toekomst, is het al vrij duidelijk dat het een investering is die het geld absoluut waard is.

Het vervangen van spaarlampen is niet zo zeer nodig. Spaarlampen zijn bijna even duurzaam als ledlampen, maar de spaarlampen hebben zo zijn nadelen, zoals het feit dat de lamp even nodig heeft om op zijn felst te branden en dat deze lampen vrij snel stuk gaan.

Lampen uit als er niemand is

Een groot factor bij het besparen van energie, is dat de energie nuttig gebruikt wordt. Wanneer u uw huis verlaat en bij wijze van spreken alle lampen in heel het huis aan laat staan, is dit super zonde. Op deze manier verspil je niet alleen elektriciteit, maar ook nog eens kostbare branduren van uw lampen. 

Mocht u toch op bepaalde tijden het licht aan willen hebben, is een tijdklok de oplossing voor u. Dit zorgt ervoor dat de lampen die op de tijdklok aangesloten zijn, tussen een bepaalde tijd aan of uit zullen zijn. Let hierbij ook op het feit dat het vaak aan en uitschakelen van lampen, zorgt voor slijtage in de lamp zelf wat vervolgens concludeert op minder branduren.

Meer tips en weetjes