1356

Gemiddelde kosten van huis isoleren

Bespaar fors op energieverbruik en kosten door je huis te isoleren. Op deze pagina vind je informatie over de kosten en de prijsbepalende factoren. Je kunt ook een opdracht plaatsen om de juiste vakman tegen de beste prijs te vinden.

Huis isoleren is kosten besparen

Maar liefst 3 van de 4 woningen in Nederland zijn nog niet goed geïsoleerd. Dat is zonde, want de woning goed isoleren heeft grote voordelen. Met warmte-isolatie van je huis bespaar je fors op energieverbruik. Is de woning niet geïsoleerd? Dan gaat ongeveer 75 procent van het totale energieverbruik rechtstreeks naar verwarmen. Op deze kosten kun je dus flink besparen door te isoleren.

Een eengezinswoning zonder isolatie verliest veel warmte. Via de ramen, de gevel, het dak en de vloer. Zo’n woning verbruikt per jaar maar liefst 3.300 m³ gas voor verwarming. Een vergelijkbaar goed geïsoleerd huis heeft 600 m3 gas nodig voor verwarming. Dat kan € 2.000 euro per jaar schelen.

 
Isolatie kosten

De kosten van je huis isoleren kunnen enorm variëren. Deze kosten hangen af van allerlei factoren. Dat begint met de grootte van het huis en het soort huis. Is het een vrijstaande woning? Is het een etagewoning? Gaat het om de begane grond, een tussen-etage of de bovenste etage? Staat de woning bij een drukke weg? Zijn er veel ramen? Gaat het alleen om warmte-isolatie? Of gaat het ook om geluidsisolatie? Alleen al vanwege deze factoren zegt een gemiddelde prijs voor het hele huis isoleren weinig.

Type isolatie & Kosten

Dakisolatie: tussen de 15 en 90 euro per vierkante meter

Spouwmuurisolatie: tussen de 10 en 30 euro per vierkante meter

Vloerisolatie: tussen de 15 en 40 euro per vierkante meter

Gevelisolatie: tussen de 20 en 115 euro per vierkante meter

Schuurisolatie: ongeveer 20 euro per vierkante meter

Bron: Werkspot

Meer tips en weetjes