1295

Hoeveel kun je besparen met isolatie?

Voordat u aan de slag gaat met de isolatie van de kruipruimte, vloeren, muren of dak wilt u natuurlijk weten wat de jaarlijkse besparing is. Wij hebben de gemiddelde besparing van elke isolatiemaatregel voor u uitgezocht. Het bedrag wat u bespaart en de kosten worden berekend met een gemiddelde gasverbruik en een gasprijs van € 1,00 per kubieke meter en op basis van een woning met een HR-combiketel, geen isolatie, enkel glas en 3 bewoners.

Bespaar minimaal € 800,- aan energiekosten met spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is één van de snelste en makkelijke manieren om uw woning te isoleren. De investering heeft u ook redelijk snel terugverdiend. Na het isoleren gaat u namelijk direct energie en geld besparen. Door de spouw te vullen met sterk isolerend materiaal blijft de warmte beter in de woning. Een ander voordeel: in de zomer kan de warme lucht de woning niet makkelijk binnendringen, zo blijft het binnen lekker koel.

 
Vloerisolatie: een gemiddelde besparing van minimaal € 260,- per jaar

Met vloerisolatie wordt koude lucht en vocht uit de kruipruimte tegengehouden. U beperkt warmteverlies en voorkomt een koude vloer. Wilt u vloerverwarming aanleggen, dan is vloerisolatie een belangrijke voorwaarde. Vloerverwarming zorgt ervoor dat de vloer lekker warm aanvoelt. Om de warmte goed vast te houden, heet u ook isolatie nodig. Anders gaat de warmte natuurlijk verloren.

Bespaar jaarlijks minimaal € 800,- met dakisolatie

Door dakisolatie kunt u flink besparen op uw gas- en stroomverbruik. Warmte stijgt op waardoor de dit bij huizen die onvoldoende zijn geïsoleerd, verloren gaat via het dak. Het is zeker de moeite waard om een dak met matige isolatie te verbeteren. 

Extra besparen op isolatie: maak gebruik van subsidie

Wilt u weten welke isolatiemaatregelen u moet doorvoeren? Dan kunt u uiteraard vrijblijvend een adviesgesprek aanvragen. Over het algemeen geldt: hoe ouder de woning, hoe minder goed de woning is geïsoleerd. Voor een goede woningisolatie, kunt u het beste meerdere isolatiemaatregelen tegelijkertijd doorvoeren. Dat is een flinke investering, maar er zit ook een voordeel aan. Er is een landelijke subsidie voor isolatie.

Meer tips en weetjes