1368

Klaar met koude voeten en vocht in huis?

Laat dan je vloer isoleren. Dat voelt prettig aan en je energierekening gaat omlaag. Maar hoe kan je jouw vloer het beste isoleren? Als je een kruipruimte hebt, kan het makkelijk aan de onderkant. Maar er zijn ook andere manieren. Wat kost het en wat bespaar je ermee?

Met een geïsoleerde vloer voelt je huis prettiger aan. De isolatielaag houdt koude lucht en vocht uit de kruipruimte tegen en de warmte in je huis blijft beter hangen. Daar kan geen pantoffel tegenop! Omdat je minder warmte verliest, hoeft je cv-ketel (of warmtepomp) minder hard te werken en gaat je energieverbruik omlaag. Ook prettig voor het milieu. Heb je vloerverwarming of wil je die laten aanleggen? Dan moet je zéker de vloer goed isoleren, anders verdwijnt er veel warmte naar de bodem of kruipruimte.

 
Kosten en besparingen

In een gemiddelde hoekwoning bespaar je zo’n 260 m3 gas per jaar met isolatie tegen de onderkant van de vloer. Dat staat gelijk aan zo’n € 780. Als je het werk laat doen door een isolatiebedrijf kost het ongeveer € 1.500. Ga je zelf aan de slag? Dan betaal je alleen de materiaalkosten, dat is ongeveer € 650. Lees meer over Zelf vloer isoleren. De subsidie krijg je alleen als je het werk uitbesteedt aan een professional (en ook nog een tweede isolatiemaatregel neemt).

Meer tips en weetjes