1371

Subsidie voor isolatie

Heb je plannen om je huis te isoleren? Met de ISDE-subsidie kan je een aardig deel van de kosten terugkrijgen. Neem je 2 of meer maatregelen, dan kan je tot 30 procent subsidie krijgen. Voor 1 maatregel is de subsidie lager: tot 15 procent van de kosten. De ISDE-subsidie is een subsidie van de Rijksoverheid. Als je 2 of meer maatregelen neemt, is de subsidie hoger dan wanneer je 1 maatregel laat uitvoeren. Lees meer over de voorwaarden en bedragen van de isolatiesubsidie.

 
Subsidie voor 2 maatregelen

Voor de hogere subsidie moet je binnen een jaar minstens 2 maatregelen nemen. Je mag de volgende maatregelen combineren:

Je neemt 2 (of meer) isolatiemaatregelen. Je laat bijvoorbeeld de spouwmuur én de vloer isoleren.

Of je combineert 1 isolatiemaatregel met een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet. Je laat bijvoorbeeld de vloer isoleren én neemt een hybride warmtepomp.

De subsidie is een vast bedrag per vierkante meter. De bedragen vind je in deze tabel verderop op de pagina. In een gemiddeld huis krijg je daarmee ongeveer 30 procent van de kosten terug.

Subsidie voor 1 isolatiemaatregel

Je kan vanaf 2 april 2022 ook subsidie krijgen voor 1 isolatiemaatregel. Ook dit is een vast bedrag per vierkante meter. Het bedrag is wel lager: gemiddeld krijg je 15 procent van de kosten terug. Voorwaarde is dat de isolatiemaatregel op of na 2 april is aangebracht. De aanvraag kan je vanaf 1 januari 2023 indienen bij RVO.

Meer tips en weetjes